A Traveler’s Guide To Space And Time – Blind Guardian

Posted on April 26, 2013

0


Blind Guardian Box 111Så Blind Guardian bestämde sig för att lägga 1-2 år på sina musikprojekt istället för att turnéra och som en uppehållsgåva till fansen gav de ut A Traveler’s Guide To Space And Time.
Och det är ungefär såhär en samling ska se ut om man nu ska göra en. Jag är inte så glad för när band släpper samlingsalbum då de är fullständigt onödiga och lämnar ute så mycket övrig bra musik från bandet i fråga, men Blind Guardian valde att ta en titt tillbaka och återsläppa alla album från “Virgin tiden” tillsammans med lite roligt bonus material. Dvs alla bandets album från debuten till och med A Night At The Opera, så 15 CD skivor totalt packeterade i 13 Digipack fodral – Riktigt snyggt!

Och inte bara återsläppte dom, utan även mixa om och remastra allt för att få ett lite fräschare ljud.
Vad jag inte riktigt gillar är just remixerna som ibland är lite konstiga och förstör låtarna, men som jag förstått det så har folk klagat på att man på album som A Night At The Opera inte riktigt hör sången tillräckligt eller gitarrerna. Men med den nya remixen ska man höra de tydligare men jag föredrar originalet då de är mer ett “Wall of sound” och den nya remixen låter lite tunn. Dock gillar jag de remastrade ljudet, speciellt på skivor som verkligen behövde det som Somewhere Far Beyond och Battalions Of Fear. Samtliga låter mycket tyngre och fetare!

Men här finns lite onödigheter också som exempelvis två st versioner av Nightfall In Middle Earth, där båda skivorna är detsamma med undantag för att Special Edition versionen inte har alla mellanlåtar som mest bara består av tramsiga dialoger, och att låten Blood Tears har nyinspelad sång. Känns grymt onödigt, de kunde ju istället gjort en helt nyinspelning av skivan istället för att släppa två versioner av den i samma box med så lite skillnad. Remixen är lite annorlunda från de båda men de är knappt så de märks heller.

Om vi ska klaga lite till så kunde de ju haft med bonuslåtarna på Tokyo Tales som från början är Japanska bonuslåtar. De fanns med på 2007 remasterutgåvan, så varför inte här? Riktigt dåligt faktiskt..

Men om vi tittar på den lite ljusare sidan är ju att live DVDn Imaginations Through The Looking Glass finns med här för första gången på CD, och det är något jag velat ha ända sedan den DVDn släpptes 2004! Så jäkla underbart att äntligen kunna lyssna på denna och ha den i mp3n eller dylikt, synd bara att den var inkluderad här för denna live CD ska ALLA fans kunna få tillgång till.
Den skivan var den största anledningen till att jag köpte boxen, men samtidigt ägde jag inte sen tidigare Follow The Blind, The Forgotten Tales och Tales From The Twilight World så de kan jag inte jämföra remixen med tyvärr men de ska bli intressanta att lyssna igenom.Blind Guardian Box 2Själva boxen är riktigt snygg, med en riktigt vacker framsida och inuti är skivorna försiktigt och väl packeterade i en skumplastliknande form för att inte skada de känsliga Digipack fodralen.
Detta medför även att skivorna inte ligger och hoppar omkring när man förflyttar boxen utan ligger stilla i sina “plastfickor”.
Utöver skivorna så får man med en jättestor booklet med massor av bandets privata bilder och även några kommentarer av bandmedlemmarna kring de olika skivorna och tidsperioderna denna box behandlar.
En numrerad “art print” och ett fattigt plektrum följde med men jag fann dessa rätt onödiga även om art printen är rätt snygg, och såklart gillar jag alla skivor som är numrerade ^_^
Min box har nr 2170/8000 :)

Jag tycker verkligen att A Traveler’s Guide To Space And Time är en mycket rolig och intressant samlingsbox och ska man göra något sådant så ska man lägga ner tid för att göra de bra och snyggt, och de lyckades Blind Guardian med verkligen.
Även om vissa remixer och dylikt var lite konstiga så finns det mycket underhållningsvärde här från ett av de bästa banden någonsin. Tror dock bara den är till för fans och inte för den som är ny på bandet.
Skynda dig om du vill ha den då den enbart släpps i 8000 numrerade exemplar!

Innehåller:
1. Battalions Of Fear
2. Follow The Blind

3. Tales From The Twilight World
4. Somewhere Far Beyond
5. Tokyo Tales
6. Imaginations From The Other Side
7. The Forgotten Tales
8. Nightfall In Middle Earth
9. A Night At The Opera
10. Live 2 CD
11. Imaginations Through The Looking Glass 2 CD
12. Nightfall In Middle Earth (Special Edition)
13. An Extraordinary Tale

Foto 1: Robin Renmark

Foto 2: Thomas Gustafson

Advertisements
Posted in: Metal, Power Metal