Clash Of The Gods – Grave Digger

Posted on April 26, 2013

0


Grave Digger är tillbaka efter 2 års frånvaro med ett jävla bra album, Clash Of The Gods!
Kanske är det chocken av de grymma soundet, vassa gitarrerna och de härliga refrängerna som inte riktigt lagt sig än, men jag kan nog säkert säga att Grave Diggers kommande Clash Of The Gods är ett av årets bästa album!
Och då har den tufft motstånd av många andra stora och bra band som nyligen släppt nytt såsom Sabaton (Carolus Rex), Dragonforce (The Power Within) och Running Wild (Shadowmaker).

Jag var inte så glad i bandets förra skiva The Clans Will Rise Again även om den hade en hel del bra element och låtar, så det känns verkligen som ett stort steg frammåt i rätt riktning när man lyssnar på Clash Of The Gods. Den känns fräsch och ny men har ändå kvar de där typiska Grave Digger soundet,  och gitarristen Axel Ritt har nog nått sin höjdpunkt i karriären med denna plattan!

Skivan öppnar med introt Charon som börjar lite lätt med en man som sjunger på tyska, och en ryslig känsla går med en gång rakt igenom kroppen på en.
Charon var ju enligt grekisk mytologi den som i underjorden förde de dödas själar över floden Acheron eller Styx till dödsriket Hades, och låten bygger verkligen upp den kusliga känslan av de dödas själar som tar sin sista resa ned till dödsriket.
Men sen smäller de och God Of Terror öppnar med stenhårda riff och en härlig atmosfär i sann Grave Digger anda! Axel Ritt glänser rejält med sina tunga riff och shred solon, Stefan Arnold är superb på trummorna och Chris Boltendahl låter mer sliten och råare än vanligt. Jens Becker gör de han gör bäst och gör aldrig en besviken.Hela skivan har en rejält tung och rå känsla med riffen, refrängerna och produktionen som är mycket bättre än på de tidigare skivorna.
Paid In Blood från förra skivan var en väldigt melodisk och skön låt, vilket de finns väldigt få av på Clash Of The Gods men de kompenserar bandet upp med tunga sköna riff, härliga solon och riktigt catchiga refränger.

Jag har inte hunnit lyssna inbitet på hela skivan än, men överlag fick jag en väldigt bra känsla och gillade alla låtar jag hörde, men de allra bästa är singeln Home At Last (som är den enda som kan mäta sig med Paid In Blood ang den melodiska delen), Death Angel & the Grave Digger med sin grymma och mäktiga refräng, Walls of Sorrow och God Of Terror.
Jag känner verkligen att Clash Of The Gods är ett stort steg framåt i jämförelse med The Clans Will Rise Again, med en större mogenhet i låtskrivandet och man märker verkligen att Axel Ritt hittat sin bekväma post i Grave Digger.

Det har som sagt varit många bra band som släppt nytt i år, och Clash Of The Gods lever verkligen upp till Grave Diggers standard och ligger i topp bland årets bästa plattor.  Ett av bandets absolut bästa album utan tvekan och känns som en bra blandning som tar de bästa från Ballads Of A Hangman och kombinerar de med det bästa från The Clans Will Rise Again. Ser fram emot fler plattor med Axel Ritt i bandet (detta är hans andra) och hoppas nu bara på att få se dom live på kommande turnén.

Tycker definitivt att ni ska stötta bandet och köpa skivan när den kommer och inte hålla på och ladda ner.
Jag vill samtidigt även passa på att tacka Ben från Napalm Records för att ha givit mig denna förhandsvisningen samt Jens Howorka för bandfotot.
Tack!

9/10

Foto: Jens Howorka

Advertisements
Posted in: Metal, Power Metal