Evermore Darkly – Cradle Of Filth

Posted on April 26, 2013

0


Well vad ska man säga.. det känns verkligen som Cradle Of Filth gör parodi på sig själva. Efter att i många år gått sin väg och gjort de dom ville trots mycket skit från omvärlden och i synnerhet Black Metal världen, så har dom de senaste åren verkligen kört ner sig själva och ja, de känns verkligen som dom gör parodi på sig själv.

Jag har tidigare älskat Cradle Of Filth, men de började “mjukna” till under Nymphetamine skivan och efter den känns de bara som de gått utför med Godspeed On The Devils Thunder som ett undantag då den faktiskt är väldigt bra.

Thornography ska vi inte prata om, den skivan kan bara gå och dö.
Darkly Darkly Venus Averse, som jag skrev om för ett tag sen är nästan en lika stor skit, fast lite mer trogen sina rötter.
Och låten Forgive Me Father (I have sinned), blä fan bland de värsta jag någonsin hört :S

Och de dröjde inte långt efter att Venus Averse släpptes som den här brittiska skitvaggan skulle klämma ut ännu en smutsig och dålig skiva – Evermore Darkly…  Snarare Evermore Shitty.

Jag hade då inte stora förhoppningar när jag såg att de skulle släppa nytt, och inte direkt något att se fram emot heller. Eller jo, den skulle ju faktiskt innehålla en live DVD inspelad på Graspop 2011, men det var i princip bara det som var något att ha.

Men vad CD 1 innehåller är bara en låt som blev över från Darkly Darkly.. kunde dom inte få plats med den på extra materialet på bonus skivan till Darkly?
En “teaser” från ett kommande instrumentalt album, bland de värsta, dummaste och mest pinsammaste intro någonsin och 5 olika versioner av låtar från Darkly skivan.
Då är de allt ifrån demos, “eldar versions” till en trance version av den usla låten Forgive Me Father.

Varför?? Alltså, det är ju ingen nyhet att CoF brukar göra trance/techno versioner av vissa låtar, men varför? Jag kan förstå att de kanske finns folk som lyssnar på bandet som också lyssnar på trance och techno, men varför måste dom förnedra sig själva och sin egen musik ännu mer med att få dom att låta ännu mer skit?
Och behövde vi verkligen 5 (!!!) låtar som vi redan fått som låter ytterst annorlunda än på förra skivan? Dom kunde väl iaf haft lite vett i sig och skrivit någon ny låt och gett oss istället?

Det är precis det här jag menar med att göra parodi på sig själv, dom vet och är medvetna om hur tramsiga och dåliga dom låter så därför måste de tramsa till de ännu mer. Vem i helvete skulle vilja spela en dålig trance version av en låt som redan från början är dålig?
Hur kan ni låta er sjunka såhär lågt? Skärpning Cradle Of Filth!

Åh just de, “teasern” är från ett kommande instrumentalt album, tyckte det lät som ett ganska intressant koncept och ett sätt för dom att mogna till lite och göra ett symfoniskt projekt.. tills jag fick veta att de var gamla CoF låtar som bara är omgjorda symfoniskt..

Nu kommer jag vara så dum att springa och köpa den skivan, för den kan ju faktiskt ha något bra! Så den kommer säkert upp här, håll koll runt den 21 april när den släpps!

Så, nu när vi är klara med den skithögen som är CD 1 av denna avskyvärda EP, vad har DVDn att bjuda på?

En dålig live spelning som mycket väl kan vara playback. Sångaren Dani står med mikrofonen en halv meter från munnen (bredvid munnen dessutom) och sjunger/skriker, trummisen har hörlurar på sig hela spelningen, och ja.. need I say more?

För att vara ärlig så är inte spelningen allt för dålig, men den är kort och bandet är INTE på topp, och de har dom inte varit på många år. Men det är ändå trevligare att höra och se på än att lyssna på den kräkhögen som är CD 1. Så att punga ut 149 + för denna är inte värt det. De skulle isåfall vara om man verkligen brinner för bandet eller inte vill erkänna för sig själv att dom sjunkit ner i en otroligt djup grop med kvicksand som de knappast kommer ta sig ur under de närmaste 10 åren.

DVDn innehåller också musikvideon till Lilith Immaculate från Darkly Darkly, och en sådan där dum och tramsig “dokumentär” om bandet som funnits med på alla deras tidigare DVDer.
Behövde vi verkligen en musikvideo? “Dokumentären” kan ju faktiskt vara underhållande då man får se allt skit de håller på med under turnén, men en musikvideo? Gå in på youtube så kan du hitta den på 2 röda sekunder gratis, och de vet dom om också så det finns ingen ursäkt att ha med den här. Fyll extramaterialet med något mer och bättre än en fjuttig musikvideo!

Tyvärr så har jag fastnat i den där hopplösa känslan om att dom en dag ska återvända till de som gjorde dom så bra förr. Jag vill inte ge upp hoppet om Cradle Of Filth då jag vet att Paul Allender, bandets ena gitarrist, är en duktig musiker och kan kläcka ur sig mycket bra musik. Och nu har dessutom ex gitarristen James McIlroy sedan några år tillbaka återvänt, då hade man iaf hoppats på en klar bättring. Men nope..

Nej, Evermore Shitty är bland de värsta skit jag hört, och bland de mest meningslösaste skivsläpp jag någonsin varit med om!

Och som jag nämnt så kommer där en ny skiva snart, en symfonisk och instrumental samling med gamla låtar, men inte nog med det.. Åh nej, denna vagga av skit ska spy ur sig ännu ett nytt fulländat album runt Halloween i år…

3/10 – Dom 3 poängen är pga DVDn.

Foto: Robin Renmark

Advertisements