From The Abyss Of Dungeons Of Darkness – Thoth

Posted on April 26, 2013

0


Polska Thoth är en såkallad supergrupp och för er som inte vet vad de innebär så betyder det en musikgrupp vars medlemmar är inplockade från andra kända band.
Och just Thoth består av Necro från Selbstmord, Rob Darken från Graveland och Krzysztof/Raborym från Dark Fury.

En intressant och blandad trio som faktiskt fått till en bra skiva med From The Abyss Of Dungeons Of Darkness, även om titeln känns rätt tramsig och överdriven..
Den som gillar Burzums unika sound kommer gilla Thoth då denna plattan liknar en del av Vargs musik och är nog den närmaste kopian även om de ändå lyckats skapat sig något eget och unikt här.

Necros sång påminner väldigt mycket om just Varg Vikernes men en aning svagare, även om den uttrycker mycket plåga vilket är bra för just denna typen av Black Metal.
Jag blev dock lite besviken på att legenden Rob Darken inte hade en större roll än keyboarden som knappt hörs.. men å andra sidan skapar musiken en deprimerad och mörk atmosfär som jag tror keyboarden skulle förstöra om den hördes för mycket.Jag skulle personligen hittills säga att Waiting For You är bästa låten men hela skivan är solid och bra så häng inte upp er på en låt bara. Denna recension blir kort just pga den anledningen att alla låtar är lika och skapar en mörk och ond atmosfär, därför bör From The Abyss.. lyssnas igenom i en sittning istället för enskilda låtar.
Omslaget är skit.. Idén är inte dålig men det ser ut som någon amatör som tagit en extremt lågupplöst bild från google och tryckt ut från en vanlig skrivare.

Inte världens bästa men en helt klart bra skiva som förtjänade en plats i min skivsamling.

8/10

Foto: Robin Renmark

Foto 2: Använd under tillstånd av Rob Darken/Used with permission from Rob Darken

Advertisements
Posted in: Black Metal, Metal