Midnight In The Labyrinth – Cradle Of Filth

Posted on April 26, 2013

0


Här tror jag det bästa sättet att beskriva Cradle Of Filths senaste platta är genom att ännu en gång citera James Rolfe: What a piece of fucking dogshit!

Seriöst, det är precis vad det är. Midnight In The Labyrinth hade stor potential när bandet snackade om den, och de har dom gjort LÄÄNGE. För då snackades det om en instrumental symfonisk skiva som skulle vara som ett soundtrack till en skräckfilm.
Blind Guardian håller på att göra detsamma fast till Sagan Om Ringen, och dom fick faktiskt förfrågan att göra soundtracket till filmerna men tackade nej pga deras skivkontrakt men ska nu slutföra det.

Till skillnad från Cradle Of Filth så kan Blind Guardian skriva instrumental musik, men COF misslyckas med sitt projekt rejält och låter bara billigt och patetiskt.
Midnight In The Labyrinth är bara gamla COF låtar som är instrumentala, med Dani Filth som patetiskt “sjunger” eller viskar låt texten lite då och då. Förfan, ska man göra en instrumental platta med skräckfilmssound lägg ner rösten då och låt enbart musiken styra!

Och varför är de bara gamla låtar? Det hade varit mycket bättre om de hade skrivit nytt material, men nej istället har de bara satt sig på en billig keyboard och spelat alla låtarnas melodier. Riktigt jävla billigt, dåligt och jag blir faktiskt förbannad att jag fått lägga ut dyra pengar på det här skitet.
Dom kunde fan åtminstone gett oss något nytt, det här låter bara som vilken amatör som helst som valt att göra en keyboard cover på olika Cradle Of Filth låtar (ni vet sånt man hittar i mängder av på youtube).
Och en annan sak, varför heter skivan Midnight In The Labyrinth när omslaget är en kyrka? Och vad betyder ens titeln??? Makes no fucking sense whatsoever (James Rolfe igen).

Och jag som tyckte Evermore Darkly var dålig.. nej här finns fan inget att hämta i denna plattan så håll er borta!
Och bandet ska släppa en ny platta runt Halloween… då får dom fan ta och skärpa sig, annars blir det den sista Cradle Of Filth skivan jag lägger pengar på.

-100/10

Foto: Fotografen skäms och vill ej ha sitt namn här

Advertisements
Posted in: Black Metal, Metal