20 Years Of Axxis DVD/CD – Axxis + Interview in Swedish!

Posted on April 28, 2013

0


Axxis DVD
2011 släppte Axxis sitt första verk som var helt under bandets egna kontroll – deras 20 års jubileumskonsert på DVD och CD.
Tidigare har dessa tyskarna bara släppt en live platta och det så långt tillbaka som 1991, så det var verkligen på tiden och jag kan väl misstänka att fans länge velat ha detta.

Om jag minns rätt så fick även fansen rösta fram vilka låtar de ville bandet skulle framföra, och det har resulterat i en rolig och intressant röra som spinner över hela bandets karriär. Även sångaren Bernhard Weiß uttryckte sig under konserten att de var förvånade över att fansen valde låten Waterdrop!
20 Years Of Axxis var även början på bandets mer självständighet eftersom ALLT är gjort av dom själva, där inga skivbolag är inblandade utan de släppte det på sitt egna Phonotraxx Publishing istället.
Jag fick tag i Bernhard Weiß och såhär sade han om projektet.

– För bandet och i synnerhet för mig var det ett stort steg närmare självständighet. Vi startade vårt egna skivbolag och det känns jättebra att inte bara skapa musik numera, utan också skapa vår egna promotionkampanj, vårt egna omslag och så vidare.
Vi har lärt oss så mycket nytt och tänkte från början göra en DVD som filmats av fansen,  alltså oprofessionellt material under förhållanden där det fanns tid och folk tillgängliga, just för att lära oss om processerna i att spela in och skapa material på egen hand. Pga detta trodde varken vi eller vår distributör att projektet skulle sälja väl, men vi blev alla förvånade och har nu sålt fler exemplar än väntat via vår hemsida http://www.axxis.de

– Dessutom blir det billigare för fansen om vi säljer den direkt via vår hemsida, och på så sätt kommer vi även närmare vår fanbase och kan personligt signera DVDerna till varje individ om så  önskas.

20 Years Of Axxis må vara billigt inspelad utan HD kameror men det ger verkligen en härlig live känsla som få DVDer ger. Ljudet är inte det bästa, bilden är inte det bästa men det ger lyssnaren/tittaren en bättre upplevelse enligt mig, och man får lite mer känslan av att man är på plats än om man får det serverat på silverfat i HD kvalité och snygga bilder konserten igenom.
Dessutom är jag väldigt förvånad över hur bra kvalitén faktiskt är (både ljud och bildmässigt) för att vara första gången och med så låg budget bandet använt, så de som oroar sig för bootlegkvalité behöver inte oroa sig längre :)

Axxis20Years118

Setlisten är lång, och bra! Konserten börjar med lite nyare material från skivorna Utopia, Paradise In Flames och Doom Of Destiny och drar sig långsamt bakåt i Axxis discografin. Även ett akustiskt set med 5 låtar finns med, där hela bandet dumpat scenkläderna och istället klätt upp sig stiligt!
Det finns många gästartister som medverkar här som på något sätt haft anknytning till bandet genom historien och även publik plockas upp på scen, så med andra ord är det utöver en bra konsert en väldigt underhållande DVD :)

Med det nya bildade skivbolaget Phonotraxx och succén efter denna DVD fick Axxis mer självförtroende och började skriva på några band och även producera en ny Axxis skiva.

– Efter denna upplevelsen fick vi mer självförtroende och bestämde oss för att skriva kontrakt med banden Mercury Falling och Dawn Of Destiny, och vi har även turnerat tillsammans med dom för att ge dom mer support.
Nu när vi gör allting själva har det blivit mycket mer slit, men det ger så mycket i slutändan så det blir värt det!

Bandet kommer börja jobba på en ny skiva i år och även denna kommer släppas på Phonotraxx, men under tiden kan man iaf njuta av denna underbara live DVD eller CD!

Jag vill tacka Bernhard Weiß för intervjun och Axxis för deras hårda arbete för fansen samt signeringen av min DVD! ;)

8/10

Foto 1: Robin Renmark

Foto 2: Christoph Volkmer (Used with permission from Axxis)